keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tulkoon Lihapullat



Tiesittekö että "lihapullat" on yksi suomen googlatuimmista hakusanoista ja ruokaohjehakujen kiistaton ykkönen? Itse olisin veikannut jotain muuta mutta siellä se on, näin sanoo Zeitgeist. Ja koska tunnen henkilökohtaista ja suurta sympatiaa kyseistä ruokaa kohtaan ja tunnesiteet kaikkeen hyvään, turvalliseen ja kotoisaan ovat varsin voimakkaat, olkoon Lihapullat tämän blogiprojektin kantava voima.

Tuloksia lihapullahaulle löytyy kunnioitusta herättävät 1 030 000, piti nuo nollat laskea kertaalleen, mutta että yli milijoona. Tämä vakuuttaa minut! Kansa ei voi olla väärässä, lihapullat pitävät meidät elossa, voimissa ja vievät meidät maailmalle, kuolematon klassikko johon pitää aina vaan palata, tuo kansakunnalle turvaa, näinhän sen täytyy olla.

Itse lisään lihapullataikinaan muussattuja kikherneitä korppujauhojen sijaan, pullaleivän välttelyä tavoitellen. Kuvan lihapullien ohjeessa korostetaan rapean pinnan olennaisuutta joka saadaan lisäämällä leivänmuruja pannulle paistovaiheessa. Waddya know! Nerokasta sanon minä, täydellisetkö lihapullat?

Mikä tekee lihapullasta täydellisen?

12 kommenttia:

  1. Tuu tekkeen meillekkin lihapullia, näläkä! Parhaat lihapullat on suuhun sopivia, rapsakoita ja niissä on yrttejä. Kikherneidean varastan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihapullajuhla! Sellainen pitää joskus järjestää :)

      Poista
  2. Lihapullat on siitä mukavia, että niitä voi varioida lukemattomilla tavoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin totta, tuollainen lihapullajuhla olisi paikallaan, pääsisivät variaatiot arvoiseensa asemaan. Miksei ole lihapullafestareita, minä kysyn MIKSI?

      Poista
  3. Aijjaijaii! Terhi sohaisi muurahaispesään, tähän melkein tekisi laittaa oma resepti... ;) Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miikka, tässä haaste, otatko vastaan? Missä on sinun lihapullataivaasi, liekkö riistapullat?

      Poista
  4. Jee hyvä Terhi, koskaan ei voi olla liikaa puhetta lihapullista. Ikeassa on aika hyvät. Lihapullafestareita odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarika :) Kun tarkemmin asiaa katsoo, se on meatballs not money that makes the world go around.

      Poista
  5. Mumsfilibabba :D Pitääpä pistää meillä kotikokki, eli www.jokakokki.com töihin ;D Miekkoseni pitää ruokablogia ja voisi innostua tästä aiheesta hänkin! (ja ainiin, Feliz nimen takana vaikuttaa kurssikamusi Jonna)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, äänestän jokakokki.comia minäkin :) Kiitos vinkistä!

      Poista
  6. Lihapulla on ajankuva. Pitkällä ja lyhyellä aikavälillä. Taikinaan päätyy se mitä kapissa on, höystettynä ehkä pyörittelijän omalla erikoisella.

    Pitkän aikavälin lihapullaan liittyy näin äkikseltään ajateltuna tekotapa. Ruuan valmistukseen käytettävä aika ja tapa oli suorassa yhteydessä lasten ikään. Itselläni on vielä ohuesti mielessä aika, jolloin jokapäiväinen pulla muotoitui yhdellä kädellä. Toiseessa kainalossa oli tasaisin väliajoin aina yksi turilas. Mummun pullia ne eivät muistuttaneet muuta kuin ehkä sangen hyvän maun perusteella.
    Mummu teki, sanojaan lainaten, "jäärän pallin kokoisia" ja pyöreitä lihapullia. Isoja ja pyöreitä.

    Tulkoon lihapulla! Se on hyvä yhdistelmä kaikesta siitä mitä ympärillä on, ei niin sääkeri mutta kuitenkin jo entuudestaan tuttu. Eväsrasiaan ja juhlapöytään sopiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat tulla lihapullafilosofituuraajaksi ihan milloin vaan :)
      Jäärän pallit, oi mitkä muistot!

      Poista