lauantai 2. helmikuuta 2013

Lihapullien paras kaveri


Marinoidut punasipulit            ©Terhi


Se on jännää miten jotkut asiat tai teemat putkahtavat esiin moneen kertaan odottamattomissa yhteyksissä ja paikoissa joilla ei ole välttämättä niihin asioihin varsinaisesti mitään yhteyttä. Mitä tässä nyt yritän sanoa on kun esimerkiksi kiinnität syystä tai toisesta huomion johonkin tyyppiin lets say vaikka autokatsastuspaikassa, niin annappa olla se sama tyyppi kävelee kohta vastaan kirjastossa, jonottaa samalla kalatiskillä, pyöräilee lenkillä koiran kanssa ohitse. Tai kun itse olet raskaana, niin tuntuu että näköpiirissä, kaikkien puheissa, lehdissä, TV:ssa, elokuvissa KAIKKI ovat raskaana tai yrittävät olla tai toipuvat olemisesta ja menetyksestä. Virittyyko sitä vastaanottamaan vain tietynlaista ja -aiheista signaalia, mistä tämä johtuu, jonkun pitäisi tutkia.

Pari viikkoa sitten viisi vanhaa opiskelutoveria tupsahti vaikutuspiiriini muutaman päivän sisällä. Aloitettiin yhdessä 1993 Oulun yliopistolla, opiskeltiin yhdessä ja erikseen ja osa valmistui osa ei, tiet erosivat, mutta nyt yht'äkkiä, tups vaan, erään tapasin uimahallissa, toisesta luin lehdestä, kolmas ilmestyi ystävän kautta Facebookin newsfeediin, neljännen näin baarissa ja viidennen liikennevaloissa. Ja kenestäkään heistä en ollut ennen tätä kuullut 15 vuoteen. Kohtaloko meitä yhteen saattelee...

Ja jatkuu, Keskiviikkona kävin kokemassa ystäväni Jannen uuden Fat Rooster kitchen & catering paikan josta jo Loikkaripullat sivulla mainitsinkin. Janne oli kumppaneineen tehnyt ihan mahottoman hyvää marinoitua punasipulia jota ilolla Lihapullien (!) kanssa siellä nautin. No, eilen oli oppilaitoksen salaattipöydässä tarjolla vähintäänkin yhtä hyvän näköistä marinoitua punasipulia jota sitten ihan reilusti annostelin lautaselleni, mutta voi änkeröinen sitä pettymystä, kitkerä ja väkevä maku joka jääpiikin tavoin työntyi suusta kitalaen kautta nenäonteloihin ja aivojen siihen osaan joka auttaa muodostamaan sanan YÄK! Pikainen yhteydenotto mestariin ja tässä meille kaikille iloksi ja onneksi

Jannen marinointu punasipuli (ohjeelliset mitat lisännyt Terhi)

500 g punasipulia
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
5 rkl valkoista balsamicoetikkaa
1 rkl hunajaa

Suikaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi. Sirottele päälle sokeri, suola ja vaalea balsamicoetikka. Painele pottunuijalla sipuleita niin kitkeryys lähtee pois. Sekoittele muutaman kerran marinoinnin aikana, tunnin jälkeen hyvä - tässä vaiheessa lisäsin tuon hunajan - kolmen tunnin jälkeen parasta, seuraavanakin päivänä vielä maistuu.Mausteiden määräiä kannattaa testailla, mikä omaan suuhun parhaiten sopii.
Ihan herkkua Lihapullien kanssa :)

5 kommenttia:

  1. Tätähän pittää joskus kokkeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo vain kannattaa kokkeilla :)

      Poista
    2. Olpa hyvän näkönen resepti ja jopa minunki keittiöstä löytyy ainekset kunhan ostaa vain punasipuleita!

      Poista
    3. Pirita, hyvä hyvä :)
      Joku kaipaili jossakin palstalla sovellusta joka tarjoaisi reseptin kun sinne syöttää jääkaapin sisällön - tekstuaalisessa muodossa. Kuka tekisi?

      Poista
    4. No sellainenhan on jo! Kun syötät googlehakuun ainekset, niin saat reseptejä joissa ko. elintarvikkeet mainitaan. Itse käytän sitä paljonkin ja usein tulee ihan yllättäviäkin reseptejä eteen :) Ja niin löysin tämänkin blogin

      Poista